Konunun ilk mesajı :ÇORBALAR
Baechu-guk Çorbası
Bu çorba bir tür lahana çorbasıdır. Genellikle restaurantlarda bulunmaz, fakat evlerde temel gıdalardan biridir. Sağlıklı, yağ oranı az, besin değeri ve vitaminler açısından zengin bir çorbadır. Baechu-guk Kore'nin ''huzurlu gıdasi''dır ve özellikle kış aylarında çok sevilir.
Hazırlık süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
- 1 baş doğranmış Napa lahanası,
- 4 bardak et suyu,
- 4 sofra kaşığı Kore soya sosu ezmesi (Daenjang),
- 2 çay kaşığı doğranmış sarımsak,
- 2 çay kaşığı karabiber,
- 2 adet doğranmış yeşil soğan
Yapılışı:
1. Et suyunu büyük bir kapta kaynamaya bırakın.
2. Çorba sıcak olduğunda soya fasülyesi ezmesini ilave edin, eriyene kadar karıştırın.
3. Kaynamaya başladığında ısıyı azaltın ve lahana ve sarımsağı ekleyin.
4. Lahana çok yumuşak oluncaya kadar 20 dakika civarı pişirin.
5. Isıyı azaltın, karabiberi ve kesilen yeşil soğanları ekleyin.
6. İçine isteğe göre pirinç parçaları da atılabilir.