<Song
 
AnasayfaKapıTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 KORE MUTFAĞI

Aşağa gitmek 
Sayfaya git : 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 8:12 pm

ÇORBALAR
Baechu-guk Çorbası
Bu çorba bir tür lahana çorbasıdır. Genellikle restaurantlarda bulunmaz, fakat evlerde temel gıdalardan biridir. Sağlıklı, yağ oranı az, besin değeri ve vitaminler açısından zengin bir çorbadır. Baechu-guk Kore'nin ''huzurlu gıdasi''dır ve özellikle kış aylarında çok sevilir.


Hazırlık süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

- 1 baş doğranmış Napa lahanası,
- 4 bardak et suyu,
- 4 sofra kaşığı Kore soya sosu ezmesi (Daenjang),
- 2 çay kaşığı doğranmış sarımsak,
- 2 çay kaşığı karabiber,
- 2 adet doğranmış yeşil soğan


Yapılışı:

1. Et suyunu büyük bir kapta kaynamaya bırakın.
2. Çorba sıcak olduğunda soya fasülyesi ezmesini ilave edin, eriyene kadar karıştırın.
3. Kaynamaya başladığında ısıyı azaltın ve lahana ve sarımsağı ekleyin.
4. Lahana çok yumuşak oluncaya kadar 20 dakika civarı pişirin.
5. Isıyı azaltın, karabiberi ve kesilen yeşil soğanları ekleyin.
6. İçine isteğe göre pirinç parçaları da atılabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 8:14 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 8:51 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 8:59 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 9:12 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 9:24 pm

(Soğuk Salatalık Çorbası)Salatalık Çorbası Malzemeler

•1 salatalık
•1 / 2 diş ince kıyılmış sarımsak
•1 / 2 çay kaşığı tuz
•1 / 4 çay kaşığı biber
•1 / 3 çay kaşığı susam yağı
•1 çay kaşığı sirke
•2,5 su bardağı su

Hazırlanışı

Salatalığın sonlarını dilim halinde kesin sonra da dilimlenmiş salatalıkları birbiri üstüne yığın ve salatalıkları kibrit çubuğu kalınlığında tekrar kesin. Salatalık dilimlerini keserken sarımsağı da kıyın.

Orta kaba,salatalıklarınızı yerleştirin. salatlıklara baharat ekleyin: tuz, biber ve sarımsak.herşeyi birlikte karıştırın. Sonra susam yağı, sirke ekleyin ve salatalık karışımını yaklaşık beş dakika süreyle salamurada edin.

2,5 su bardağı suyuyla karıştırın.salatalık çorbası hazır. Bir kase içinde kepçe ile servis edin. Soğuk salatalık çorbası sıcak yazlar için harika bir yemektir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 9:26 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 9:27 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 9:29 pm

KORE MUTFAĞI
Tteokguk / 떡국

Tteokguk geleneksel Kore Yeni Yıl kutlamalarında yenen , çanakla servis edilen bir çorbadır. Çanak içinde : su ve ince dilimlenmiş pirinç keki vardır. Suyun üzerine bu pirinç kekleri yerleştirilir. Bunun sebebi o yılda bereket ve kazancın artıracağına olan inançtır. Kısacası yeni yılda Tteokguk yemek bir gelenek olmuştur. Diğer eklenenler ise: pişmiş yumurta ( İnce kesilmiş ) marine et, mandu ( Kore Mantısı ) veya çeşni ( Kuru yosun yaprakları ).

Yapılışı:

Dana etinin göğüs kısmı 1 saat kadar kaynatılmış suda bekletilir. Çanağa su konulur. Üstüne çapraz bir şekilde ince pirinç kekleri, onun üzerine etler konulur. Daha sonra baharatları ve tat vermesi için ayrıca süslemek için diğer malzemeler katılır.

Malzemeler:

* İhtiyaç kadar su
* Yarım kilo biftek
* 1 beyaz soğan,
* 3 yeşil soğan, (3 kesilmiş ince parça)
* 2 kaşık susam
* Yarımçay kaşığı karabiber
* 7 kaşık Kore çorbası soya sosu, (bölünmüş)
* 2 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
* 1/3 fincan kadar dilimlenmiş yeşil soğan

Not: Bazı kişiler çanak yerine normal tencere vs. kullanabilirler. Çanak genelde eski yıllarda kullanılmaktaydı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 9:31 pm

Doenjang jjigae/ 된장찌개

(4 Kişilik)
MALZEMELER :

6 Yemek kaşığı Doejang (mayalanmış Kore soya ezmesi)
2 su bardağı patates (kuşbaşı doğranmış)
2 su bardağı Kabak (kuşbaşı doğranmış)
1 su bardağı doğranmış kuru soğan
1 küçük sivri yeşil biber (ince ince çarpraz doğranmış)
1 küçük sivri kırmızı biber (ince ince çarpraz doğranmış)
8 adet kurutulmuş veya dondurulmuş hamsi
100 gr. Dilimlenmiş mantar
400 gr. Sert tofu (kuşbaşı doğranmış)
4 bütün taze yeşil soğan,kıyılmış
1 yemek kaşığı kore kırmızı biber ezmesi (salçası)
2 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı sarımsak
yarım yemek kaşığı susam
(Tuz seçimi sizin damak zevkinize göre)
5 su bardağı su(çok fazla su eklememeliyiz,yeterince olmalıdır)

Suyu tencereye koyup yüksek ateşte kaynatıyoruz.kaynadıktan sonra hamsileri bütün atıyoruz.15 dakika sonra hamsileri çıkarıyoruz.Soya ezmesi ile gochu jang'ı yani kore kırmızı biber salçasını küçük bir kasede karıştırıp suya ekliyoruz.patates,kabak,kuru soğan,sarımsak,kırmızı ve yeşil biber,soya sosu,susam yağı,şeker ve mantarı ekliyoruz.Patates pişinceye kadar yani yaklaşık 20 dakika sonra tofuyu ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıyoruz.en son yeşil soğanı da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.Servise hazırdır.
Afiyet Olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 9:33 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 9:34 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 9:36 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 9:45 pm

Samgyetang / 삼계탕
TAVUK ÇORBALAR
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 9:46 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 9:48 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 10:06 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 10:19 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 10:24 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 10:31 pm

KORE ANA YEMEKLERİ
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 10:35 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 10:36 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 10:37 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 10:39 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 660
Kayıt tarihi : 04/12/09

MesajKonu: Geri: KORE MUTFAĞI   C.tesi Nis. 14, 2012 10:49 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://songilgook.yetkin-forum.com
 
KORE MUTFAĞI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 2 sayfasıSayfaya git : 1, 2  Sonraki
 Similar topics
-
» Do Re Mi Fa Sol La Si Do - Müzik ve Sevgilim
» KISACA CİDE

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SONG İL GOOK FAN KAMPI :: 한국/KOREA-
Buraya geçin: